home-blur
IMAGE 2022-12-13 17:18:56
13/12/2022
Новини EASE

Прем’єра мініепізоду фільму «Перший код»

У кодову дату 12.12.2022 команда найочікуванішого фільму року «Перший код» на великій прес-конференції у Києві презентувала мініепізод за мотивами основного фільму. 

«Герої фільму – це люди, які створили IT-індустрію і стояли біля її витоків. Це надзвичайно харизматичні герої, які мене особисто дуже вразили. Взагалі «Перший код» – це не про IT у вузькому сенсі. Це про портрет епохи та людей, які створили цю індустрію. Я як режисер прагну, щоб фільм став натхненням, адже IT-галузь зараз переналаштовується. Тому хочу, щоб ця стрічка надихала на майбутні подвиги», – поділився режисер картини Артур Лерман.

П’ятихвилинне відео озвучує головне питання, яке досліджує «Перший код»: «Як ми тут опинилися – у світі, де українська IT-галузь стала однією з найсильніших у світі».

«Багато невідомих фактів про українську IT-галузь, які ми знайшли при дослідженні, вас вразять. Ми об’єднали всю історію в одному місці: що таке IT-індустрія, як вона розвивалася, як ми всі тут опинилися: від точки «0», що розпочалася в 90-ті, й до сьогодення. З упевненістю скажу, що ми розкажемо таємну історію української IT-сфери. Це кіно з художнім наповненням цікаво буде дивитись усім. Ми робимо його для того, аби показати міцність української IT-індустрії в усьому світі. А також те, що наші спеціалісти сильні та кмітливі», – прокоментував продюсер фільму та автор дослідження Владислав Савченко

Команда використала прийом, коли спеціально під епізод був написаний окремий сценарій і відзнятий окремий мініфільм з акторами картини.

«Наш фільм із самого початку не був «ютубною історією» – ми одразу мали амбіції великого кінематографа. Станом на зараз абсолютно всі стримінгові платформи України готові брати стрічку в прокат, але ми націлені на всесвітньо відомі Netflix, Amazon або Apple TV, що працюють через спеціальних агентів. Контакти з агентами вже маємо, і вони чекають від нас трейлер», – ділиться креативна продюсерка фільму Любов Мочалова.

«Перший код» — історія-подорож у часі: вона розпочинається ще з 50-х років – від створення українськими інженерами першого комп’ютера й до сьогодення, коли ІТ-сектор став не лише потужною індустрією, а й важливим фронтом у війні з росією.

Компанії, що стояли біля витоків української ІТ-галузі, починали працювати в буремні 90-ті: приватного бізнесу ще не існувало, а заради доступу до комп’ютерів доводилося безкоштовно працювати охоронцями на підприємствах, що їх мали.

Історію української ІТ-галузі розкажуть найвидатніші представники індустрії: компанії ELEKS, EPAM Ukraine, SoftServe, НІКС, Infopulse Ukraine, Uklon, Preply, Sigma Software Group, Netpeak, Looksery та інші.

Компанія Smart Solutions запустила нову послугу для Diia City
Детальніше
Послуги нижче собівартості або безкоштовно. Хмарний оператор пропонує підтримку бізнесу
Детальніше
Президент EASE Владислав Савченко став спікером події Клуб сталого розвитку
Детальніше